Jim & Bill fra Sørumsand

Jim og Bill fra Sørumsand

Guttene het Svein og Harry Martinsen, og Svein forteller om hendelsen:  Hestene hørte egentlig hjemme i Aurskog, men i løpet av sommeren var de på beite ved jernbanehaugen (Noractor/Glassbygget).  Hver kveld måtte hestene flyttes til fjøset ved Oppigar`n, som var en av Sennerudgårdene. Guttene, som da var i 16-17-årsalderen fikk lov til å flytte dem på denne måten.

I følge Svein så stemmer teksten helt med virkeligheten! 
Familien drev også med transport,  bl a fraktet de varer fra Sørumsand Meieri til stasjonen med hest og vogn før de gikk over til lastebiler.

Elveblæst har spilt inn CD-en i STUA studios.  Tekniker: Tore Tveter.  Mastring: Lars Rosin Ljudinspelning.  Produsent: JNMusikk.  Arrangør Magnar Osland. Prosjektet er støttet av T&B Hansen, Blaker Sparebank og Verkstedklubben Rainpower Fabrication.

 

Litt opplysninger om korpset Elveblæst som har spilt inn denne herlige melodien……

Dr. Fonneløps Elveblæst (URTICARA FACITATA)

stiftet 30. mai 1983  –  35 årsjubileum i 2018!!


Elveblæst skal i sin virksomhet legge stor vekt på de sosiale sider ved hornmusikk og ha som mål å kunne være et tilbud til gamle skolemusikanter og andre som ikke har spilt på flere år. Elveblæst skal alltid legge opp sine ambisjoner og sin virksomhet slik at medlemskap kan opprettholdes, selv om man er forhindret fra å komme på alle øvelser. For at ikke spillegleden skal forsvinne, kan styret innvilge tillatelse til å øve mellom hver øvelse. Dersom et medlem spiller feilfritt på en øvelse, vil styret kunne vurdere om vedkommende må stå over neste øvelse.  Det har hittil ikke skjedd at noen måtte stå over en øvelse av ovennevnte grunn.

Styret har et særskilt ansvar i å påse at det sosiale element ivaretas. Derfor må minst halvparten av øvelsen gå med til å fortelle gode historier, vitser, anekdoter m.m. Elveblæst øver hver mandag kveld på Valstad kafè.  Nye medlemmer er hjertelig velkommen!

Medlemmer i 2008 da dette ble spilt inn:

Harald Fonneløp, flygelhorn/kornett, Johannes Næss, kornett, Gunnar Apeland, trompet, Tore Lonkemoen, trompet, Torunn Korneliussen, klarinett, Trond Mømb, klarinett, Åsmund Huser, bass, Jorunn Fretland, horn, Randi Krogstad, horn, Odd Erik Bråthen, tenor, Tore Mjønerud, tenor, Bjørn Sandbråten, trombone/vokal, Liv Sørensen, baryton/trombone.

Reserver som kan innkalles ved behov:

Øyvind Næss, trompet, Jan Erik Krogstad, bass, Håkon Nilsen, klarinett, Øivin Olsen, skarptromme, Tore Tveter, stortromme.

Teksten:

Selvfølgelig er Jim & Bill også moderne og finnes på Spotify, Tidal, Itunes og alle de andre.  Den finnes også i gammel verson som CD.  Vi må jo legge ut youtube-vide her og vokalisten er Bjørn Sandbråten som spilte i Elveblæst på denne tiden.

 

#sørumsand #jim og bill #elveblæst #jnmusikk #cowboy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s