Den gongen då -Plateslipp i Skudefestivalen

Presentasjonen av karmøyvisene ble blandet med allsanger som var gamle og velkjente for de fleste.  Espen og Marius Næss, 15 og 14 år, stod for det ungdommelige innslaget og de ledet en av allsangene, «En solskinnsdag» som nok var den yngste allsangsangen. 
Susan Borg, som har skrevet «Skudenessangen» sang sin egen vise i tillegg til å lede flere av allsangene. Susan likte seg godt på en ny arena, litt annerledes enn der hun vanligvis synger, sa hun.
Eli Nes Kvindesland hadde tatt med seg flere familiemedlemmer, og de er alle i slekt med Oluf «Loffen» Svendsen. Det var en herlig gjeng som sang flere av Loffens sanger, Pigghåvisa, Marstein, og Marerittet. Denne muntre gjengen ledet også allsanger.

Johannes Næss sang de fleste melodiene, det var jo en ny cd som skulle presenteres her. Mange av visene er skrevet av Josef G Larssen, spesielt for Skudeneshavn, bl a Sommar i Skudeneshavn og Det e` Skudefestival. Josef var ikke tilstede, men det var derimot Johannes Hellesland som er komponist på to av melodiene på den nye platen. Han ble meget overrasket over å høre sin egen melodi på Der segler ei skute, sitat: Den var da mye bedre enn han husket, han hadde aldri fått hørt den ordentlig før i kveld, melodien var så vanskelig at han knapt hadde klart å spille den selv!!! Derimot var han ikke helt overbevist over korgruppas innsats i refrenget på»De e` Skudefestival», det var noe slapt og ikke så veldig mye fest og innsatsglede….Like greit at det blir sagt som det er……

 


Johannes Næss med venner, stod det i Festivalavisen, og her var både gamle og nye venner. Allsangbandet bestod mest av medbragt, men den opprinnelige bassen fikk lungebetennelse og ny bass måtte skaffes i løpet av timene før konserten. Karl Erik Lie mestret dette på en aldeles utmerket måte, selv med bare omtrent en halvtimes øvelse før selve konserten. Foruten Karl Erik bestod allsangbandet denne gangen av Magnar Osland, piano, Sverre Ingjer, gitar og Håkon Nilsen, klarinett. Hvis noen dro kjensel på Håkon, så spiller han til daglig klarinett i Bergen filharmoniske orkester i Bergen.


Lokalet var overfyllt, og mange kom dessverre ikke inn. Det var kun plass til 80 personer og ca et kvarter før konsertstart så var der fullt og vel så det. Dette albumet er dessverre ikke å få kjøpt i Skudeneshavn lengre.  Heller ikke på Karmøy.  MEN det finnes på Spotify, Itunes, Tidal osv.  Vil du ha på gammelt vis, en cd så er det råfd for det også, da følger det med et teksthefte.  Send melding så kan det nok ordnes.  Har du Facebook så har allsang en egen side hvor mye kan ordnes og kikkes på.  

Smakebiten denne gangen blir selvfølgelig youtubevideoen fra Skudefestivalen med melodien «Det e` skudefestival»  

#karmøy #skudefestivalen #skudeneshavn #Vigeholmen #vårsildfiskje #Pigghåvisa » 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s